Bakerpraatjes

Zonder echo het geslacht weten?

Er zijn een aantal bakerpraatjes die je kunnen helpen om te bepalen of jij een jongen of meisje krijgt. Deze zijn niet altijd even betrouwbaar, maar wel leuk om over na te denken. Hieronder vind je de bekendste speculaties.

 

Bakerpraatjes voor een meisje

Heb je last van een ochtendhumeur, worden vooral je billen en gezicht dikker, wordt je haar dunner en loopt de vader veel te ijsberen? Volgens de bakerpraatjes is er een grote kans dat jij een meisje krijgt.

 

Bakerpraatjes voor een jongen

Ben jij vrolijk in de ochtend, worden vooral je buik en benen dikker, heb je last van koude voeten, schopt je baby je hard tegen je ribben, groeien je nagels sneller, wordt je haar voller, wordt de vader zwaarder en is hij druk aan het klussen in huis? Volgens de bakerpraatjes is er een grote kans dat jij een jongen krijgt.

 

Bakerpraatjes over geslachtsbeïnvloeding

Er zijn ook een hoop bakerpraatjes over hoe je het geslacht van je kindje kan beïnvloeden. Deze methoden zijn niet bewezen, maar er zijn mensen die erin geloven. Wil je een jongen? Vrij dan bij volle maan, zorg voor een diepe penetratie (‘op zijn hondjes’), zorg voor een orgasme bij de vrouw, zorg dat de man in de dagen voor de vrijpartij flink is uitgeput en laat hem veel koffie drinken. Wil je een meisje? Zorg dan voor een ondiepe penetratie (missionarishouding), voorkom dat de vrouw een orgasme heeft en zorg dat de man de dagen voor de vrijpartij flink tot rust is gekomen.

 

De Chinese geslachtskalender

De Chinese geslachtskalender is een oude manier om te bepalen wat het geslacht is van je baby. Op basis van leeftijd en datum van bevruchting kan worden bepaalt wat het geslacht word van je baby. Bekijk hieronder de kalender:

De Nub-theorie

Volgens de nub is dit een jongen

Bij de nub-theorie bestudeer je de hoek van de nub (the angle of the dangle). Staat de bobbel in een hoek van 30 graden of groter vergeleken met de ruggengraat? Dan krijg je waarschijnlijk een jongetje. Staat de nub meer gelijk aan de ruggengraat of in een hoek kleiner dan 30 graden? Dan mag je waarschijnlijk een meisje welkom heten.

Is de nub-theorie betrouwbaar?

Besluit je baby om goed mee te werken tijdens de echo? Dan blijkt uit onderzoek dat de nub-theorie vrij betrouwbaar is. Hoe betrouwbaar de theorie precies is, hangt af van meerdere dingen. Denk aan je zwangerschapsduur, hoe ervaren de echoscopist is en het geslacht van je baby. Jongens zijn iets lastiger te voorspellen. Dit heeft te maken met de grotere hoek van de nub bij een jongetje.

Volgens de nub is dit een meisje

 

De theorie werkt het beste vanaf 12 weken en tot 14 weken. Als je de echo al voor 12 weken laat maken, verandert de nub nog te veel van hoek. Hierdoor kan je er geen betrouwbare uitspraak over doen. Na 11 weken ontwikkelen de geslachtsdelen zich wel heel snel. In week 11 is de nub theorie iopnog niet heel betrouwbaar: ongeveer 54 procent van de voorspellingen klopt dan. Na 12 weken klopt 77 procent van de voorspellingen. Bij 13 weken is dat 79 procent.

 

Maar of het slim is om je baby uitzet al helemaal af te stemmen op deze bakerpraatjes? Misschien is het beter om daar nog even mee te wachten…